"Definitely, Maybe" 2008 yapımı bir romantik komedi. 2008'in üzerinde duruyorum çünkü tam da bu konseptte bir film senaryosu vardı aklımda, görülen o ki birileri benden çok önce düşünmüş! Aslında çok da iyi olmuş, çünkü sevimli ve eğlenceli bir film çıkmış ortaya.
Pek romantik biri sayılmam ve klişe, gerçeklikten uzak romantik komedileri de sevmem. Ama bu film öyle buram buram yapaylık kokmuyor, gerçekçi bir şekilde en uygun insanı bulmanın öyle ilk görüşte aşk ile çok da mümkün olmadığını anlatıyor.
Şimdi filmimiz şöyle başlıyor kahramanımız Will Hayes ve eşi boşanmak üzeredir, bir de küçük şirin bir kızları vardır: Maya. Will bir gün Maya'yı okuldan almaya gider ve o gün okulda cinsel eğitim dersi olması sebebi ile Maya, babasını aşk/ilişkiler/cinsellik ile ilgili sorulara boğar. Günün sonunda Maya, Will'i annesi ile evlenme hikayelerini anlatmaya ikna eder, ancak küçük bir oyun oynayacaklardır. Will, hayatına girmiş olan kadınların isimlerini değiştirerek yaşadığı ilişkileri anlatacak ve Maya da bu birbiri içerisine geçmiş hikayelerden annesinin kim olduğunu anlamaya çalışacaktır. Bu küçük gizem filme renk katıyor çünkü küçük Maya ile birlikte bizler de esas kadını bulmaya çalışıyoruz.
Film neden güzel? Güzel, çünkü "the one" kavramını bir güzel sorgulatıyor. Biriyle ilk tanıştığında anlar mı insan gerçekten hayatının aşkı olduğunu, yoksa zamanla yaşayarak mı görür bu gerçeği. Ya da "the one" diye bir şey "hayatımın aşkı" diye bir şey gerçekten var mı yoksa filmde bir sahnede anne adaylarından April'in dediği gibi o özel insanı bulmak diye bir şey yok da biz onu bulmaya hazır olduğumuzda yanımızda kim var ise ona mı "işte bu!" diyoruz?! Bu noktada filmin adı aslında güzel bir ipucu veriyor: "definitely, maybe". Bazen "belki" diyip başladığımız bir aşk, "kesinlikle aradığımı buldum!" dediğimizden daha fazlasını verebilir mi? İşte film, kahramanımız Will'in 3 kadınla farklı dönemlerde yaşadığı ilişkiler üzerinden tam da bu soruya cevap arıyor.
Adam Brooks'un yazıp yönettiği filmin başrolünde Ryan Reynolds'i görüyoruz. Filmdeki oyunculuklar küçük oyuncu Maya (Abigail Breslin) da dahil gayet başarılı. En azından sırıtan, olmamış dedirten bir oyunculuk sergilenmediğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.
When Harry Met Sally'i izleyip sevmiş bünyelerin hoşuna gideceğini düşündüğüm eğlendirici bir film.
25.10.2012 - 18:55
Film ilişkilere bakış açısını tekrar sorgulattırıyor.Emilyden geçtim.İyi ki bir çocugum yok. :)) Ama aslında bir çocuk belki yardımcı olabilirdi :)) .Summer hartley ile karşılaşmadım belli ki es geçtim ya da daha vaktim var.Tr şartlarında april gibisini de bulmak zor.
YanıtlaSilevet filmin en güzel yanı zaten ilişkilere bakış açısını sorgulatmasıydı :)
YanıtlaSil