19 Nisan 2013 Cuma

Kendini İyi Hisset Filmleri - 3

Hafta sonu film izlemek isteyenler için fikir verebilir belki diye düşünerek "bu filmi ne zaman izlesem beni mutlu eder" demeye devam ediyorum. Önceki yazılarda hep dört film paylaştığım için bu adeti bozmuyorum, şimdiden iyi seyirler!

Flipped - (2010)

Yönetmen: Rob Reiner           Ülke: ABD           Tür: Romantik, Komedi, Dram
Oyuncular: Madeline Carroll, Callan McAuliffe

Olağanca masumluğuyla bir "ilk aşk" öyküsü duruyor karşımızda. Öyle bir film izleyeyim ki bittiğinde daha pozitif hissedeyim, her şey gözüme daha güzel görünsün diyenler için iyi bir seçim olacaktır. Juli, evlerinin karşısına taşınan Bryce'a ilk karşılaştıkları an, ikisi de henüz yedi yaşındayken, aşık olmuştur. Juli'nin uzun yıllar devam eden ilgisi, ortaokula başladıklarında Bryce için artık rahatsızlık verecek boyuttadır. Ancak bu hep böyle mi gidecek? Tabi ki de hayır! 8. sınıfa geldiklerinde yaşayacakları, ikiliyi tüm farklılıklarına rağmen çok güzel duygularla birbirine yakınlaştıracaktır. Oyuncuların seçimi ve her iki küçük oyuncunun da başarılı oyunculuklarıyla hikayenin hakkı verilmiş. Wendelin Van Draanen aynı isimli romanından uyarlanan film, her yaştan izleyicinin severek izleyebileceği, ilk aşkın masumiyeti ve güzelliğini hatırlatan sevimli bir film. 

3 Idiots - (2009)

Yönetmen: Rajkumar Hirani                     Ülke: Hindistan                         Tür: Komedi, Dram
Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Sharman Joshi, Kareena Kapoor

3 Idiots, üç mühendislik öğrencisinin yaşadıkları üzerinden, hayatta neyi tutkuyla seviyorsan onu seç diyen idealist bir Bollywood filmi. Film, iki arkadaşın üniversite mezuniyetinden beri haber alamadıkları dostları Rancho'yu bulmak üzere yola çıkmalarıyla başlıyor. Sonrasında bu üç dostun üniversite hayatları boyunca başlarından geçenleri izliyoruz. Süresi üç saate yakın olan filmde, yer yer hint dans sahneleri de mevcut; kimilerince sıkıcı bulunan bu sahneler şahsım adına oldukça keyifliydi. Bunun dışında filmin senaryosunda klişe olarak nitelendirebileceğimiz  bölümler de yok değil. Ancak bu durum filmi sevmeye engel olmuyor, bu da karakterlerin kendilerini sevdirmek konusunda çok başarılı çizilmiş olmalarından kaynaklanıyor, öyle ki film bittiğinde üçüyle de arkadaş olmak istiyorsunuz. Başta mühendislerin/mühendis adaylarının izlemesi gerektiğini düşündüğüm, ama sonra herkeslere önermekte sakınca görmeyeceğim hayallerin ve arkadaşlığın filmi. 

Tokyo Godfathers - (2003)

Yönetmen: Satoshi Kon, Shôgo Furuya       Ülke: Japonya
Tür: Animasyon, Dram, Macera        

Animasyonsuz olmaz tabi ! :) Yine duygularımıza dokunan ama iyi hissettirmekten hiç geri durmayan bir hikaye ile karşı karşıyayız. Tokyo Godfathers, sokaklarda yaşayan üç evsizin başından geçenleri konu alıyor. Evden kaçmış 11 yaşındaki küçük bir kız (Miyuki), anne olmak isteğiyle yanıp tutuşan bir transeksüel (Hana) ve alkole zaafı olan orta yaşlı bir adamdan (Gin) oluşan üçlü, Noel gecesi çöpleri karıştırırken çöpte bir bebek bulurlar. Hana'nın ısrarı ile ellerindeki imkanlarla bebeğe sahip çıkan kahramanlarımız, bir yandan bebeğin ailesini ararken bir yandan da bu küçük misafir sayesinde kendi iç dünyaları ve geçmişleri ile yüzleşeceklerdir. Aynı anda hem komik, hem duygusal olmayı başaran film, aksiyon sahneleri ile de temposunu hiç düşürmüyor. Tokyo Godfathers, şirin, kesinlikle izlemeye değer, eğlenceli bir hikaye.

Harvey (1950)

Yönetmen: Henry Coster              Ülke: ABD           
Tür: Dram, Komedi                      Oyuncular: James Stewart, Josephine Hull, Peggy Dow 


Son olarak, biraz da eskilere doğru uzanayım diyenler ve siyah-beyaz filmlerden ayrı bir keyif alanlar, en azından nefret etmeyenler, için bir film var karşımızda: Harvey! Kimdir peki bu Harvey? Aslında tam olarak bilemiyoruz, ama uzun boylu şirin mi şirin bir tavşan olduğuna ben gönülden inanıyorum. Şöyle ki, Elwood P. Dowd, kızını evlendirmekten başka derdi olmayan kız kardeşi Veta ve onun kızı ile yaşamaktadır. Ancak, Elwood'un bir hayali arkadaşa -Harvey- sahip olması, kız kardeşini bir hayli utandırmakta ve kızını evlendirme hayallerine engel olmaktadır. Bu utanca daha fazla dayanamayan Veta, Elwood'u bir akıl hastahanesine kapatmaya karar verir. Bu noktadan sonra işin içine giren doktor, hemşire, hasta bakıcı derken, olaylar iyice kontrolden çıkar, kim akıllı, kim deli birbirine karışır; film, eğlenceli bir komediye dönüşür. Senaryosu, Mary Chase'in oyunundan uyarlanan ve zaman zaman tiyatro tadını yakalayan film, değişik tatlar arayanlar, en çok da hayatının bir döneminde hayali arkadaşı olanlar için oldukça eğlenceli bir seçim ;)

İyi Seyirler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder